Wednesday, January 27, 2016

I work as a Game Designer

Assalamualaikum,

I am not a programmer. I cant code. I dont know how to read the code. But I work as a programmer now. Specifically a game programmer. Messed up gila rasa. Rasa menyesal sangat sangat masa Interview session, berlakon confident boleh scripting. Dalam resume programming tu aku tulis beginner je kot. Tapi bakat lakonan, serta ayat ayat manis aku dalam persuade untuk kerja kat company ni, menjadi!

Sekarang, nak give up dah tak boleh dah. Apa yang aku boleh buat adalah belajar dan cuba. Damn, menyesal tak study betul betul masa sem satu. Ni apa ni while loop, break return, for if else??

Haha. Rasa kelakar pulak sekarang aku dah terjebak masuk forum membincangkan hal hal programming. Gigih komen bertanya itu ini. Nasib lah kau aan. But from that forum lah aku dapat input. Dapat ilmu. Nak tanya staff staff lain semua busy. Kalau tanya pon, dorang just explain verbally. Aku nak tengok physical.

Tapi apa pun Im happy here. Staff staff pon jenis boleh di ajak borak. Ok. sampai sini je tulisan aku kali ni.

Thanks for dropping by

1 comment:

Aini Shah said...

Hi Ann, I came across your blog and I enjoyed reading your amazing stories. Interested to collaborate? Email me at nurul.aini@my.zalora.com I couldn't find your email so I am leaving a comment to u. Hope to hear soon. Thanks! Ps: this is NOT a spam yah haha :)